Vad är Chromecast?

Vad är Chromecast?

Chromecast är en strömmande mediaadapter från Google som låter användare spela onlineinnehåll som videor och musik på en digital-tv. Adaptern är en dongel som ansluts till TV:ns HDMI-port; en kabel ansluts till en USB-port för att driva enheten. En mobilapp gör det möjligt att i huvudsak använda en smartphone, surfplatta, bärbar eller stationär dator som TV-fjärrkontroll.

När strömningen väl börjar är det inte nödvändigt att hålla appen öppen, och enheten kan användas för andra ändamål. Chromecast kan strömma innehåll från ett ökande antal källor, inklusive Netflix, Hulu Plus, YouTube, Google Play musik och filmer och webbläsaren Chrome.

Hur fungerar Chromecast?

Chromecast ansluts direkt till TV:n via en HDMI-kabel. När en app på en mobil enhet är konfigurerad att spegla en specifik ”Cast”-flik kan användare välja och spela upp innehåll i appen på sin TV. Chromecast innehåller även en trådlös routerkomponent som gör det möjligt att ”casta” innehåll från andra anslutna enheter, som en bärbar dator, surfplatta eller smartphone. (Android-användare kan också para ihop sin mobila enhet med TV:n för första gången med Chromecast-appen.)

Chromecast är kompatibel med Googles webbläsare Chrome, så innehåll kan streamas från vilken dator som helst där användaren har tillgång till webbläsaren Chrome.

Vilka plattformar och appar stöder Chromecast?

Chromecast är kompatibel med ett brett utbud av appar och enheter som stöds, inklusive Google Chrome, Netflix, Hulu Plus, YouTube och andra populära videotjänster online.

Netflix är den enda appen som för närvarande stöder Chromecast. (PC-användare kan även köra Netflix i webbläsaren Chrome.) När strömningen väl har börjat är det inte nödvändigt att hålla appen öppen, och enheten kan användas för andra ändamål. Netflix kan strömma innehåll från ett ökande antal källor, inklusive Chromecast.

Varför ska du köpa en chromecast?

Chromecast förvandlar i princip alla enheter med en skärm, till exempel en bärbar dator eller smartphone, till en fjärrkontroll. Detta gör det enkelt att titta på innehåll, som program och filmer, när du är borta från hemmet, på resande fot eller när du arbetar på ett kafé.

Med Chromecast kan du också surfa på internet och strömma musik och foton från din bärbara dator, surfplatta eller smartphone till din TV. Detta gör det möjligt att använda TV:n som en datorskärm eller en andra skärm för datoruppgifter.

Chromecast är också användbart för att strömma foton och videor från din Dropbox online, Google eller andra kontomappar eller från din mobila enhet, inklusive foton, videor och musik. Du kan dela dina foton och videor med familj och vänner och spela upp dem från deras mobila enhet eller dator.

Chromecast-alternativ

  • Google Cast – Google Cast låter dig spegla innehåll från din mobila enhet till din TV med din mobila enhet. Appen finns för Android, iOS och Chromecast.
  • Amazon Echo – Amazon Echo är en röststyrd enhet som låter dig strömma musik till dina högtalare, styra smarta hemenheter och mer. Echos Alexa kan också strömma innehåll från enheter som kör Alexa, inklusive Fire TV, Roku, iPhone, iPad, Mac och mer.
  • Apple TV – Apple TV låter dig strömma innehåll från din Mac eller iOS-enhet till din TV via en HDMI-sladd. Apple TV-appen kan användas för att streama videor, musik, foton och mer.