Fem kort som ger skydd mot trådlös skimming – plånboksvänliga alternativ

Förståelse för trådlös skimming

För att förstå hur man skyddar sig mot trådlös skimming är det viktigt att förstå vad det är. Trådlös skimming är en teknik som används av bedragare för att stjäla information från dina betalkort utan att de behöver fysiskt stjäla kortet. Istället använder de en trådlös enhet för att läsa av informationen från ditt kort när det är i din plånbok eller ficka.

Det finns flera sätt att skydda sig mot trådlös skimming, men det enklaste och mest effektiva sättet är att använda ett skyddskort. Ett skyddskort är en liten plastkort som placeras bredvid dina betalkort i plånboken. Skyddskortet blockerar signalerna från bedragarens trådlösa enhet och skyddar därmed dina kort från att bli skimmat.

Det är viktigt att notera att inte alla betalkort är lika mottagliga för trådlös skimming. Kontaktlösa kort är mer mottagliga för skimming än kort som inte har kontaktlös teknik. Om du är osäker på om dina kort är kontaktlösa eller inte, kan du kontakta din bank eller kortutgivare för att få mer information.

Sammanfattningsvis är trådlös skimming en allvarlig säkerhetsrisk som kan leda till att dina betalkort blir stulna utan att du ens märker det. Genom att använda ett skyddskort i din plånbok kan du enkelt och effektivt skydda dina kort mot trådlös skimming.

Vad är trådlös skimming?

Trådlös skimming är en teknik som används för att stjäla dina kortuppgifter trådlöst. Detta görs genom att en bedragare använder en enhet som kan läsa av informationen från ditt kort utan att det behöver tas ut ur plånboken eller kreditkortfodralet. Denna teknik används allt oftare av tjuvar för att stjäla pengar från oskyddade kort.

Trådlös skimming fungerar genom att bedragaren använder en enhet som kallas en NFC-läsare, som kan läsa av informationen från ditt kort på kort avstånd. Denna teknik fungerar på kort som har en trådlös betalningsfunktion, till exempel kontaktlösa betalkort eller mobilbetalningar. När bedragaren har läst av informationen kan de sedan använda den för att göra obehöriga köp eller för att stjäla pengar från ditt konto.

För att skydda dig mot trådlös skimming finns det flera olika alternativ som du kan använda. Ett sätt är att använda ett skyddskort som stör ut läsaren och hindrar bedragaren från att läsa av dina kortuppgifter. Det finns också kreditkortsfodral och plånböcker som har inbyggda skydd mot trådlös skimming. Det är viktigt att du väljer en metod som fungerar för dig och ger tillräckligt skydd mot denna typ av bedrägeri.

Hur fungerar trådlös skimming

Trådlös skimming är en form av bedrägeri som innebär att en tjuv kan stjäla dina kortuppgifter trådlöst genom att använda en NFC-läsare eller en vanlig mobiltelefon. Tjuven kan läsa av informationen på dina kontaktlösa betalkort med hjälp av en avläsare på upp till 1 meters avstånd, utan att du märker någonting.

Detta är möjligt eftersom kontaktlösa betalkort är utrustade med en trådlös teknik som kallas för Near Field Communication (NFC). NFC-tekniken gör det möjligt att överföra data trådlöst mellan två enheter på kort avstånd, vilket är användbart för att göra betalningar enklare och snabbare. Men det är också denna teknik som gör det möjligt för tjuven att stjäla dina kortuppgifter.

När du betalar med ett kontaktlöst betalkort, sänder kortet ut en signal som innehåller information om ditt kortnummer, utgångsdatum och annan relevant information. Tjuven kan sedan läsa av denna information med hjälp av en NFC-läsare eller en vanlig mobiltelefon med NFC-teknik, och använda dina kortuppgifter för att göra köp på nätet eller i butiker.

För att skydda dig mot trådlös skimming kan du använda ett skyddskort eller en plånbok med inbyggt skydd mot NFC-läsare. Ett skyddskort är ett enkelt och billigt sätt att skydda dina kortuppgifter mot trådlös skimming. Det fungerar genom att blockera NFC-signalen från dina betalkort, vilket gör det omöjligt för tjuven att läsa av dina kortuppgifter.

Fem kort att ha i plånboken

Att skydda dina betalkort mot trådlös skimming är viktigt för att undvika bedrägerier. Här är fem kort som du kan ha i din plånbok för att ge skydd mot skimming.

 1. SkimSafe skyddskort – SkimSafe-kortet är ett av de mest populära korten i Norden för att skydda mot skimming. Det är utvecklat av ett svenskt företag och har en inbyggd störsändare som gör att din kortinformation blir oläsbar. Du kan enkelt placera kortet i din plånbok för att skydda alla dina betalkort. Kortet passar alla typer av plånböcker, mobilskal och korthållare.

 2. RFID-blockerande kort – Dessa kort är utformade för att blockera RFID-signaler från att läsa av dina kortuppgifter. De fungerar genom att skapa en elektromagnetisk störning som hindrar skimming. Du kan placera dessa kort bredvid dina betalkort i din plånbok.

 3. Metallkort – Metallkort är tillverkade av metall och fungerar som en fysisk barriär för att skydda dina kortuppgifter. De hindrar skimming genom att blockera trådlösa signaler från att läsa av dina kort. Du kan placera dessa kort bredvid dina betalkort i din plånbok.

 4. Kreditkortsfodral – Ett kreditkortsfodral är en liten påse som tillverkas av metall och fungerar som en fysisk barriär för att skydda dina kortuppgifter. De hindrar skimming genom att blockera trådlösa signaler från att läsa av dina kort. Du kan placera dina betalkort i dessa fodral och sedan placera fodralet i din plånbok.

 5. Mobilskal med RFID-blockering – Om du använder en mobilplånbok för att förvara dina betalkort kan du köpa ett mobilskal som har RFID-blockering. Dessa mobilskal fungerar genom att blockera trådlösa signaler från att läsa av dina kortuppgifter. Du kan enkelt placera dina betalkort i mobilskal med RFID-blockering för att skydda dem mot skimming.

Kort 1: RFID-blockerande kort

Ett RFID-blockerande kort är en av de mest effektiva metoderna för att skydda dina kreditkort och andra RFID-kort från skimming. Dessa kort fungerar genom att störa signalen som används för att läsa information från dina kort, vilket gör det svårt för tjuvar att få tillgång till din personliga information.

Det finns flera olika typer av RFID-blockerande kort på marknaden, inklusive Skimsafe-kortet som testar att deras produkter uppfyller RoHS- och REACH-direktiven. Du kan också hitta RFID-blockerande kort i form av kreditkortsfodral eller plånböcker som har inbyggd RFID-skyddsteknik.

Att ha ett RFID-blockerande kort i plånboken kan ge dig en extra nivå av säkerhet och hjälpa till att skydda dina personuppgifter från skimming. Se till att välja ett kort av hög kvalitet och testa det för att se till att det fungerar som det ska. Med ett RFID-blockerande kort i din plånbok kan du känna dig trygg och säker när du använder dina kort.

Kort 2: NFC-blockerande kort

Ett annat kort som ger skydd mot trådlös skimming är NFC-blockerande kort. Dessa kort blockerar RFID- och NFC-kommunikation för att undvika oönskad åtkomst och kopiering av data i t.ex. kreditkort, inpasseringskort och busskort. Kortet är utformat som ett vanligt kreditkort och passar alla plånböcker.

NFC-blockerande kort fungerar genom att blockera signalerna från kortet. Detta gör det svårt för bedragare att läsa av dina kortuppgifter på avstånd. Det är viktigt att notera att NFC-blockerande kort inte skyddar mot skimming på kortläsare som kräver fysisk kontakt.

Det finns flera olika NFC-blockerande kort på marknaden, inklusive Rubicson Skyddskort för plånbok och Skimskydd. Det är viktigt att välja ett kort som passar dina behov och plånbok. NFC-blockerande kort är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att skydda dina kort mot trådlös skimming.

Kort 3: EMV-chipkort

EMV-chipkort är en annan typ av kort som kan hjälpa till att skydda dig mot trådlös skimming. Dessa kort har en inbyggd mikroprocessor som genererar en unik kod för varje transaktion, vilket gör det svårt för bedragare att kopiera kortinformationen.

EMV-kort är också utrustade med en magnetremsa, vilket gör dem användbara på platser där chip-läsare inte är tillgängliga. Men det är viktigt att notera att EMV-kort inte är 100% skyddade mot skimming. Även om det är svårare att kopiera informationen på ett EMV-kort, är det fortfarande möjligt för bedragare att göra det om de har tillgång till rätt teknik.

Det är också viktigt att se till att du använder EMV-kort på rätt sätt. Det innebär att du alltid ska sätta in kortet i en chip-läsare istället för att använda magnetremsan när det är möjligt. Du bör också se till att ditt kort aldrig lämnar din synvinkel när du gör en transaktion.

Sammanfattningsvis kan EMV-chipkort vara ett bra alternativ för att skydda dig mot trådlös skimming. Men det är inte en garanti för att du aldrig kommer att bli utsatt för bedrägeri. Det är viktigt att använda ditt kort på rätt sätt och vara medveten om potentiella hot för att minimera risken för skimming.

Kort 4: Kontaktlöst betalkort

Kontaktlösa betalkort har blivit alltmer populära de senaste åren på grund av deras bekvämlighet och snabbhet. De fungerar genom att du håller kortet mot en kortläsare istället för att behöva mata in en pinkod. Detta gör att betalningen går snabbare, men det kan också öka risken för trådlös skimming.

Om du har ett kontaktlöst betalkort är det viktigt att du förstår hur det fungerar och hur du kan skydda dig själv. För att minska risken för trådlös skimming är det viktigt att du inte lämnar ditt kort oövervakat och att du alltid håller det nära kroppen när du använder det.

Du kan också använda SkimSafe-kortet som ett extra skyddslager. SkimSafe-kortet placeras bredvid ditt kontaktlösa betalkort i plånboken och blockerar trådlösa signaler från att nå ditt kort. Detta gör det mycket svårare för bedragare att stjäla dina kortuppgifter trådlöst.

Tänk på att även om du använder SkimSafe-kortet är det fortfarande viktigt att du hanterar ditt kontaktlösa betalkort på ett säkert sätt. Se till att du alltid kontrollerar dina transaktioner och att du rapporterar någon misstänkt aktivitet till din bank eller kreditkortsföretag omedelbart.

Kort 5: Kreditkort med säkerhetsfunktioner

När det gäller kreditkort med säkerhetsfunktioner finns det flera alternativ att välja mellan. Dessa kort är utformade för att skydda mot trådlös skimming och andra bedrägerier.

Ett exempel på ett kreditkort med säkerhetsfunktioner är det så kallade ”smartkortet”. Dessa kort har en inbyggd mikroprocessor som genererar en engångskod varje gång kortet används. Detta gör det svårt för bedragare att kopiera kortet eller använda det för obehöriga transaktioner.

Ett annat alternativ är kreditkort med NFC-teknologi. Dessa kort har en inbyggd chip som möjliggör trådlös kommunikation mellan kortet och betalningsterminalen. NFC-teknologi är säker eftersom det kräver fysisk kontakt mellan kortet och terminalen för att en transaktion ska kunna genomföras.

När du väljer ett kreditkort med säkerhetsfunktioner är det viktigt att kontrollera vilka säkerhetsåtgärder som finns på plats. Se till att kortet har en PIN-kod eller annan form av säkerhetskontroll för att förhindra obehöriga transaktioner.

Sammanfattningsvis kan kreditkort med säkerhetsfunktioner vara ett bra alternativ för att skydda mot trådlös skimming och andra bedrägerier. Se till att välja ett kort med tillräckliga säkerhetsåtgärder för att skydda dig själv och dina pengar.

Hur dessa kort ger skydd

Att skydda sig mot trådlös skimming är viktigt för att undvika att dina kortuppgifter blir stulna. Fem kort som kan ge skydd mot trådlös skimming är SkimSafe skyddskort, RFID-blocker kort, NFC-blocker kort, kort med magnetremsa och kort med chip. Nedan följer en beskrivning av hur dessa kort kan ge skydd.

SkimSafe skyddskort

SkimSafe-kortet är ett av de mest populära korten som ger skydd mot trådlös skimming. Kortet har en inbyggd störsändare som gör att din kortinformation blir oläsbar. Du placerar enkelt kortet i din plånbok så är alla dina betalkort skyddade. Kortet passar alla plånböcker, mobilskal och korthållare. Det är ett enkelt och effektivt sätt att skydda dina kortuppgifter.

RFID-blocker kort

RFID-blocker kortet skyddar dina kortuppgifter mot trådlös skimming. Kortet fungerar genom att det blockerar radiosignaler som används för att läsa av kortuppgifter. När du har ett RFID-blocker kort i din plånbok, skyddar det dina kortuppgifter genom att ”gömma dem” för bedragare. Det är ett enkelt och effektivt sätt att skydda dina kortuppgifter.

NFC-blocker kort

NFC-blocker kortet fungerar på samma sätt som RFID-blocker kortet, men blockerar istället för NFC-signaler. NFC-signaler används för att läsa av kortuppgifter på kort med kontaktlös betalning. När du har ett NFC-blocker kort i din plånbok, skyddar det dina kortuppgifter genom att blockera NFC-signaler. Det är ett enkelt och effektivt sätt att skydda dina kortuppgifter.

Kort med magnetremsa

Kort med magnetremsa är inte lika säkra som kort med chip eller kontaktlös betalning. Magnetremsan kan lätt kopieras av bedragare och dina kortuppgifter kan stjälas. Det är därför viktigt att vara försiktig när du använder kort med magnetremsa och att inte använda dem på osäkra platser.

Kort med chip

Kort med chip är säkrare än kort med magnetremsa eftersom chipet genererar en unik kod för varje transaktion. Det gör det svårare för bedragare att kopiera kortuppgifterna. Kort med chip är vanliga i Europa och är ett säkert sätt att betala på.

Fördelar med att använda dessa kort

Att skydda dina kreditkort mot trådlös skimming är viktigt för att förebygga bedrägerier. Genom att använda de fem korten som ger skydd mot trådlös skimming, kan du känna dig trygg när du använder dina kort. Här är några fördelar med att använda dessa kort:

 1. SkimSafe skyddskort – Detta kort är enkelt att använda och passar alla plånböcker, mobilskal och korthållare. Det har en inbyggd störsändare som gör att din kortinformation blir oläsbar. Detta gör att dina betalkort är skyddade mot trådlös skimming.

 2. RFID-blockerande nylon – Genom att ha en plånbok med RFID-blockerande nylon, kan du skydda dina kort mot trådlös skimming. Detta material blockerar signalerna från korten och gör att de inte kan läsas av obehöriga personer.

 3. Skyddskort i plånboken – Ett enkelt sätt att skydda sig mot trådlös skimming är att lägga ett skyddskort i plånboken, mobil- eller kreditkortfodralet. Detta gör att dina kortinformation blir oläsbar för obehöriga personer.

 4. Digitala plånböcker – Genom att använda digitala plånböcker som PayPal eller Apple Pay, kan du undvika att behöva använda dina fysiska kort. Detta minskar risken för att dina kortinformation blir stulen genom trådlös skimming.

 5. Virtuella kreditkort – Genom att använda virtuella kreditkort direkt i mobilen, kan du undvika att behöva ha med dig fysiska kort. Detta minskar risken för att dina kortinformation blir stulen genom trådlös skimming. Du kan enkelt växla mellan olika kort i appen innan eller efter ett köp.

Sammanfattningsvis kan du skydda dina kort mot trådlös skimming genom att använda något av de fem korten eller metoderna som nämns ovan. Genom att vara medveten om riskerna och ta förebyggande åtgärder kan du undvika att bli utsatt för bedrägerier.

Var att köpa dessa kort

Om du är intresserad av att skydda dina kort mot trådlös skimming, finns det flera ställen där du kan köpa de fem korten som ger skydd.

 1. SkimSafe skyddskort kan köpas direkt från SkimSafe’s hemsida eller från återförsäljare som Clas Ohlson. Kortet kostar cirka 200 kr och är en engångskostnad, vilket innebär att du inte behöver byta ut kortet efter en viss tid.

 2. RFID-skyddade plånböcker kan köpas från flera olika tillverkare, inklusive Secrid, Bellroy och Ridge Wallet. Dessa plånböcker har inbyggt skydd mot trådlös skimming och skyddar alla kort som förvaras i dem.

 3. Om du vill ha ett billigare alternativ kan du köpa RFID-blockerande korthållare. Dessa hållare kostar vanligtvis mellan 50-100 kr och kan köpas från flera olika återförsäljare, inklusive Amazon och eBay.

 4. Om du vill ha ett mer diskret alternativ kan du köpa RFID-blockerande kort som liknar vanliga kreditkort. Dessa kort kan placeras bredvid dina vanliga kort i plånboken och skyddar dem från trådlös skimming. Dessa kort kan köpas från flera olika återförsäljare, inklusive Amazon och eBay.

 5. Slutligen kan du köpa en trådlös skimming-detektor som kan upptäcka om någon försöker skimma dina kort. Dessa detektorer kan köpas från flera olika återförsäljare, inklusive Amazon och eBay, och kostar vanligtvis mellan 100-200 kr.

Oavsett vilket alternativ du väljer, kommer du att ha ett extra lager av säkerhet för dina kort och skydda dig mot trådlös skimming.

Vanliga frågor

Vad är RFID-skydd och hur fungerar det?

RFID-skydd är en teknologi som skyddar mot trådlös skimming av kortinformation. Det fungerar genom att blockerar signalerna som används för att läsa av kortet. Det finns flera olika typer av RFID-skydd, inklusive speciella plånböcker och kort som placeras i befintliga plånböcker.

Vad är en skimfri plånbok och hur skyddar den mot trådlös skimming?

En skimfri plånbok är en plånbok som är speciellt utformad för att skydda mot trådlös skimming. Den är gjord av material som blockerar signaler och gör det omöjligt för tjuvar att läsa av kortinformation. En skimfri plånbok är ett bra alternativ för dem som vill ha ett enkelt och effektivt skydd mot trådlös skimming.

Vad är SkimSecure och hur skyddar det mot trådlös skimming?

SkimSecure är en annan teknologi som skyddar mot trådlös skimming. Det fungerar genom att störa signalerna som används för att läsa av kortet. SkimSecure kan användas på befintliga kort och är ett enkelt och effektivt sätt att skydda sig mot trådlös skimming.

Vad kostar SkimSafe kort och hur fungerar de?

SkimSafe-kort är en av de mest populära RFID-skyddskorten på marknaden. De kostar vanligtvis mellan 100-200 kronor och fungerar genom att störa signalerna som används för att läsa av kortet. När du placerar ett SkimSafe-kort i din plånbok skyddas alla dina kort automatiskt. SkimSafe-kort fungerar med alla typer av kort och plånböcker.

Måste man registrera SkimSafe kort för att få skydd?

Nej, det är inte nödvändigt att registrera SkimSafe-kort för att få skydd mot trådlös skimming. Kortet fungerar omedelbart efter att det har placerats i din plånbok.

Vilket är det bästa RFID-skyddet för bilnycklar enligt tester?

Enligt tester är en plånbok med RFID-skydd det bästa alternativet för att skydda bilnycklar mot trådlös skimming. Det finns också speciella nyckelhållare som innehåller RFID-skydd.