Vad är Amazon Echo?

Vad är Amazon Echo?

Amazon Echo är en produktlinje av handsfree-högtalare och virtuella assistentenheter som interagerar med en slutanvändare via Amazon Alexa molnbaserad rösttjänst.

Echo-enheter ansluter till Alexa-tjänsten via internet. Med hjälp av artificiell intelligens (AI) och djupinlärningsteknik gör Alexa det möjligt för en Echo-enhet att ”lyssna” efter användarkommandon för att utföra en mängd uppgifter, inklusive att spela musik, svara på frågor, skapa och redigera att göra-listor och ställa in en timer eller alarm .

Amazon släppte sin första generation Echo 2015; den 9,3 tum höga, cylindriska högtalaren inkluderade sju mikrofoner. Amazons andra generationens Echo-högtalare kom i en något mindre cylindrisk design. Amazon Echo-produktlinjen innehåller nu ett antal enheter, inklusive Echo Dot, Echo Plus och Echo Tap. Tre andra Echo-enheter – Amazon Echo Show, Amazon Echo Spot och Amazon Echo Look – lägger till videovisningsmöjligheter till de grundläggande Echo-funktionerna.

Hur fungerar Amazon Echo?

När du ansluter en Echo-enhet till ett uttag drivs Alexa-assistenten av enhetens högtalare och mikrofon. Alexa svarar när du ställer en fråga, spelar musik eller ställer in ett alarm och du kan använda röstkommandon för att styra smarta hemenheter som lampor, termostater, kameror och mer.

Alexa kan även strömma ljud från Spotify, Pandora och andra streamingtjänster. Echo-enheter är också praktiska för att kontrollera färdigheter från tredje part, inklusive de från Uber, Domino’s Pizza och andra.

Alexa på Echo-enheter svarar på många typer av röstkommandon, inklusive ”Alexa, hur är trafiken i Stockholm?”, ”Alexa, spela klassisk musik”, ”Alexa, hur är vädret i morgon i Stockholm?” och många andra frågor. Alexa kan också ställas in för att svara på flera röstkommandon, vilket bildar en ”anpassad vokabulär”. Alexa kan förstå fler kommandon när enhetens ordförråd utökas.

Alexa och Amazon Echo

Amazon Echo-enheter ansluter till Alexa-tjänsten. Med hjälp av artificiell intelligens och djupinlärningsteknik gör Alexa det möjligt för Echo-enheten att ”lyssna” efter användarkommandon för att utföra en mängd uppgifter, inklusive att spela musik, svara på frågor, skapa och redigera att göra-listor och ställa in en timer eller alarm.

För att ställa in Echo-enheter och ansluta dem till Alexa måste enhetens ägare länka Alexa ”rösttjänst” till sitt Alexa-konto. Detta gör att Echo-enhetens ägare kan använda röstkommandon för att styra Alexa-aktiverade enheter på samma sätt som de kan använda textmeddelanden och andra mobila meddelandetjänster för att styra smarta hushållsapparater.

Amazon Echo-alternativ

Under 2017 släppte Google Home, en smart högtalare som också använder AI för att hitta och spela musik, som också integreras med Googles tjänster och kan förvandlas till en virtuell assistent som kan utföra uppgifter som att boka en resa, ställa in kalendermöten och mer.

Amazon Echo och Alexa kan styras via ett antal färdigheter och tjänster från tredje part, inklusive Weave (tidigare känt som Apple Home), iZig, Connect (tidigare känt som Control4), August, Wink, Ring, Nest, Lightwave , Insteon, Ecobee, Honeywell, Yale, Schlage, Kwikset och andra. Det finns också många Alexa-kunskaper tillgängliga för iOS- och Android-appar från tredje part.

Google Home kan integreras med ett antal tredjepartstjänster, inklusive Spotify, Pandora, Deezer och iHeartRadio.

Amazon Echo och Alexa kan också styras via röstassistenter inbyggda i andra smarta hemenheter, som Samsungs SmartThings-ekosystem.