Vad är Apple TV?

Vad är Apple TV?

Apple TV är en underhållningsenhet och tjänst som gör att du kan strömma innehåll från över 40 tjänster, inklusive Netflix, Amazon Prime Video och HBO NOW. Du kan också söka efter filmer och TV-program att titta på baserat på din smak och dina preferenser. Apple TV är också en spelkonsol och kommer med stöd för över 50 spel, inklusive populära titlar som Fortnite, Minecraft och NBA 2K19.

Hur fungerar Apple TV?

Apple TV ansluter till ditt Wi-Fi-hemnätverk och fungerar som en router som strömmar innehåll till andra enheter i ditt nätverk. Du kan också använda den som en fjärrkontroll för dina andra Apple-enheter som iPhone, Apple Watch och Mac.

Apple TV söker efter tillgängligt innehåll på Internet och streamar det till din TV. Den kommer också med en fjärrkontroll som låter dig navigera genom olika appar. Apple TV stöder ett antal ljud- och videoformat, inklusive H.264, H.265, MPEG-2 och AAC. Den stöder även Dolby Digital Plus och Dolby Digital surroundljud.

Vad är Apple TV plus?

Apples tjänst för 4K HDR-filmer och TV-program, apple tv plus är en ny streamingtjänst, för närvarande endast tillgänglig i USA. Den har ett urval av exklusivt originalinnehåll, inklusive filmer och TV-program från första titt, kurerade samlingar med populära filmer och TV-program och ett nytt urval för barn som heter Disney Plus.

Apple TV+ är en tjänst på $4,99 per månad som inkluderar ett urval av originalinnehåll. Dessutom har den ett abonnemang på $3,99 per månad som inkluderar ett roterande urval av äldre TV-program. Tjänsten är tillgänglig på alla fyra stora streamingplattformar, inklusive Roku, Amazon Fire TV, Android TV och Xbox.

Streama Apple TV i 4k

Apple TV kan strömma filmer och TV-program i 4K HDR. 4K HDR är ett förstklassigt bildformat som ger en mycket mer detaljerad och realistisk bild än standard HDR. Det betyder att du kommer att ha mer detaljer i allt från de små hårstråna på en persons huvud till löven på ett träd.

HDR är också nästa steg i att förbättra bildkvaliteten för din TV. Den lyser upp ett bredare färgområde så att dina detaljer kommer fram bättre, som det röda i en ros istället för rosa.

Apple TV-alternativ

  • Amazon Fire Stick: För bara $19,99 är Amazon Fire Stick ett utmärkt sätt att strömma innehåll till din TV. Den ger tillgång till över 1 000 kanaler och program och fungerar med många enheter, inklusive äldre TV-modeller.
  • Roku Streaming Stick: Roku Streaming Stick är ett budgetalternativ för bara $49,99. Du kan välja mellan två kanalpaket, inklusive över 500 kanaler, och det fungerar även med många enheter, inklusive äldre modeller av TV.
  • Google Chromecast: Om du har en Android-enhet kan du strömma innehåll till din TV med Google Chromecast. Dessutom kan du strömma onlineinnehåll till din TV, inklusive YouTube och Google Play.