Vad är Ubuntu?

Vad är Ubuntu?

Ubuntu är en Linux-distribution som kommer från Debian. Den viktigaste skillnaden mellan Ubuntu och Debian är att Ubuntu är designat för att vara lättare att använda av nybörjaranvändare. Det är ett operativsystem som är designat med användarvänlighet i åtanke, och det är mycket populärt i Nordamerika och Europa.

Ubuntu är gratis och öppen källkod, och du kan ladda ner den officiella ISO från den officiella webbplatsen. Du kan också få Ubuntu på andra sätt, som att installera en virtuell maskin eller genom programvara som en virtuell maskin eller en molntjänst, nämligen Ubuntu Linux Cloud Service.

Hur fungerar Ubuntu?

Ubuntu använder skrivbordsmiljön GNOME och Ubuntu Software Center för att installera programvara, såväl som för att hantera programvara. Du kan också använda den i en virtuell maskin på din dator eller på en molntjänst, som Microsoft Azure. Du kan också använda Ubuntu på en server, med Ubuntu Linux Cloud Service och Ubuntu Server.

Varför använder människor Ubuntu?

Ubuntu är bra för människor som vill ha ett operativsystem som är lätt att använda, såväl som för människor som vill ha en distribution som är allmänt använd och är ett bra val för företag, inklusive internetservrar. En annan anledning att använda Ubuntu är på grund av dess tillgänglighet på ett brett utbud av hårdvara och dess användarvänlighet.

En annan anledning att använda Ubuntu är att den är tillgänglig för ett stort antal enheter, inklusive smartphones, surfplattor, serverbaserade enheter, såväl som stationära och bärbara datorer. Ubuntus popularitet innebär också att det finns många communityskapade tillägg och verktyg tillgängliga för att hjälpa dig att få ut det mesta av Ubuntu.

Fördelar med Ubuntu

  • Full Linux-distribution – Det är en fullständig Linux-distribution, så att du kan dra full nytta av kraften i din Linux-dator.
  • Lätt att använda – Det är lätt att använda, med ett enkelt användargränssnitt och väldesignade appar.
  • Brett utbud av hårdvara – På grund av Ubuntus popularitet kan du enkelt få support för ett brett utbud av hårdvara och enheter, inklusive smartphones, surfplattor, serverbaserade enheter och stationära och bärbara datorer.
  • Popularitet – En annan fördel med att använda Ubuntu är att det är väldigt populärt, med miljontals användare över hela världen. Det betyder att du enkelt kan hitta hjälp online, såväl som andra användare som kan hjälpa dig att få ut det mesta av Ubuntu.

Nackdelar med Ubuntu

  • Inget långsiktigt stöd – En annan nackdel med att använda Ubuntu är att den inte får samma nivå av stöd som andra operativsystem, inklusive utökat stöd.
  • Inte lämplig för alla – En annan nackdel med Ubuntu är att vissa människor tycker att det är för enkelt, även om majoriteten av människor tycker att det är lättare att använda än andra operativsystem, som Windows och macOS.
  • Inga Linux-nybörjare – En annan nackdel med Ubuntu är att den inte är lämplig för Linux-nybörjare. Operativsystemet är designat för personer som är bekväma med Linux, så det är inte lämpligt för personer som är nya i Linux.
  • Kostnader för uppgraderingar – En annan nackdel med Ubuntu är att du måste betala för att uppgradera från en version till en nyare version. Även om det inte är dyrt, kan det bli dyrt om du inte har mycket pengar att spendera.

Ubuntu vs Linux: Vad är skillnaden?

Ubuntu är en Linux-distribution, medan Linux är ett operativsystem med öppen källkod. Linux är utvecklat av frivilliga och är det mest använda operativsystemet, medan Ubuntu är en Linux-distribution. En annan skillnad mellan Ubuntu och Linux är att Ubuntu är designat för att vara lättare att använda, medan Linux är designat för att vara resistent mot buggar och virus.

Med Linux kan du använda kommandoraden, men du kan också använda ett grafiskt användargränssnitt (GUI) om du vill. En annan skillnad mellan Ubuntu och Linux är att Linux är i kontrast till Microsoft Windows, men Ubuntu är i motsats till Microsoft macOS. En annan skillnad mellan Ubuntu och Linux är att Linux är gratis och öppen källkod, medan Ubuntu är gratis och öppen källkod.

Vad är skillnaden mellan Ubuntu och Debian?

Ubuntu och Debian är olika distributioner av Linux, och de har haft vissa skillnader tidigare, inklusive i deras namn. Den viktigaste skillnaden mellan Ubuntu och Debian är att Ubuntu är designat för att vara lättare att använda av nybörjaranvändare, medan Debian är designat för mer erfarna användare.

En annan skillnad mellan Ubuntu och Debian är att Ubuntu är gratis och öppen källkod, medan Debian är fri programvara. En annan skillnad mellan Ubuntu och Debian är att Ubuntu är baserad på Debian, medan Debian är baserad på Unix.