Hur funkar krypterade meddelandeappar?

Vad är en krypterad app?

En krypterad app är ett program som man krypterar med ett säkerhetsåtgärd, i det här fallet tekniskt kryptering, för att skydda integriteten. I vissa fall kan man kryptera meddelanden redan från känsligt område, oavsett om det är ett meddelande mellan dig och din partner eller dig och din chef, för att skapa en längre känsla av hemlängtan. En krypterad app innebär att meddelanden som du skickar över telefon om du använder krypterad meddelandeapp.

Signal

Med Signal kan du sända krypterade meddelanden till vänner och bekanta som är anslutna till dina kontakter. Signal har en stor gemensamhet med WhatsApp, där du kan dela med de som du är anslutet till, vilket är en stor fördel om du vill det. Signal är det klart bästa krypterade meddelandealternativet för Android-enheter, men inte tillräckligt bra för iPhone-tillverkare.

Whatsapp

Whatsapp sänder endast krypterade meddelanden till dig som är anslutet till dina kontakter. Det finns flera sätt att ansluta de du vill att skicka meddelanden till genom appen, du kan särskilt ange var du finns via ett Google-konto eller ett egenmäktigt hemligt meddelande. Bot som ligger i fina säckar och det finns också möjlighet att dela en Google-konto med andra, vilket gör din krypterade kommunikation rättvis och öppen.

Telegram

Telegram är skickligt när det gäller kryptering av meddelanden, dagen efter ifall meddelandet har läckt kan inte någon se det. I och med att det är en krypterad kommunikation är det mycket mer diskussionsfyllt än en vanlig Facebook-status, vilket är ett plus. Telegram är mest använde av Android-enheter, men även iPhone-tillverkare kan använda sig av.

Facebook messenger

Facebook messenger är förkortningen på kommunikationsfliken som du vanligtvis skickar meddelanden med till dina vänner på Facebook. Det är en gemensam flik överallt på nätet, vilket är en stor fördel. När det kommer till kryptering av meddelanden är Facebook messenger ett slappt alternativ, där länken till krypteringsläget kommer till din telefon i form av en sms.

Silence

Silence är ett nyckelnordiskt meddelandeapp som har en bra användarvänlighet och är krypterad. Du kan skriva krypterade meddelanden, dela vidare krypterade meddelanden med annan användare, eller gå in i ett privat läge, där meddelanden bara läses av dig och användarna. Du kan också skicka meddelanden till någon annan användare som är med på ett budskap.

Wickr

Wickr är ett privat nät för kryptering av meddelanden, som är värd att upptäckas. Genom att använda sig av Wickr kan du skriva krypterade meddelanden som inte läckt, dela vidare privata meddelanden eller skapa lösenord som är lätt att förstå. Wickr har en bra användarvänlighet och är först ut på marknaden.

Viber

Viber är ett klient för Android-enheter som ger dig möjligheten att skapa krypterade meddelande-länkar. Med denna användarvänlighet kan du skapa krypterade meddelande-länkar till de som du vill dela med. Viber ger också möjligheter att spärra telefonkommunikationen och blockera meddelanden om det är för mycket.

Wire

Wire är en av de bästa krypterade meddelandeapperna för Android. När du skickar meddelanden tar din telefon automatiskt vägen som alla andra i ditt sammanhang och visar meddelanden på skärmen. Men när du skickar meddelanden ändras detta – din telefon krypterar meddelandet på ett säkert sätt. Med Wire kan du också skicka beskrivna bilder och videor, texter, texter med klartext eller videos som är beskrivna.

Securepad

Securepad är en av de bästa krypterade meddelandeapperna för Android. När du skickar meddelanden tar din telefon automatisk vägen som alla andra i ditt sammanhang och visar meddelanden på skärmen. Men när du skickar meddelanden krypterar du dem med teknisk kryptering, där du själv är den enda som kan få reda på det. Med Securepad kan du också skicka beskrivna bilder och videor, texter, texter med klartext eller videos som är beskrivna.

Threema

Threema är en av de bästa krypterade meddelandeapperna för Android. När du skickar meddelanden tar din telefon automatisk vägen som alla andra i ditt sammanhang och visar meddelanden på skärmen. Men när du skickar meddelanden krypterar du dem med teknisk kryptering, där du själv är den enda som kan få reda på det. Med Threema kan du också skicka beskrivna bilder och videor, texter, texter med klartext eller videos som är beskrivna.