Vad är Roblox?

Vad är Roblox?

Roblox är en onlinespelplattform och ett spelskapande system utvecklat av Roblox Corporation som tillåter användare att programmera spel och spela spel skapade av andra användare. Skapat av David Baszucki och Erik Cassel 2004 och släpptes 2006, plattformen är värd för användarskapade spel av flera genrer kodade i programmeringsspråket Lua.

Under större delen av Roblox historia var det relativt litet, både som plattform och företag. Roblox började växa snabbt under andra hälften av 2010-talet, och denna tillväxt har accelererats av covid-19-pandemin. Roblox är gratis att spela, med köp i spelet tillgängliga via en virtuell valuta som heter Robux.

I augusti 2020 hade Roblox över 164 miljoner aktiva användare varje månad, inklusive mer än hälften av alla amerikanska barn under 16. Även om Roblox har fått generellt positiva recensioner från kritiker, har det mött kritik för sin måttfullhet, mikrotransaktioner och exploaterande metoder riktade mot barn.

Vem skapade Roblox?

Roblox skapades 2004 av David ”Zynga” Baszucki, en infödd Illinois med en examen i datavetenskap från Yale University. Baszucki krediteras ofta som ”grundaren av Roblox.” Baszucki är för närvarande ordförande, VD och grundare av Roblox Corporation.

Erik ”Roblox” Cassel, en barndomsvän till Baszucki, gick med i Roblox kort efter att det skapades och blev så småningom Roblox’s Chief Product Officer.

Roblox Corporation grundades 2006 av Baszucki och Cassel med en investering på $500 från deras föräldrar. Roblox är ett privatägt företag. Roblox Corporations investerare inkluderar Peter Thiels Mithril Capital Management och Founders Fund, bland andra.

När skapades Roblox?

Roblox skapades 2004 och släpptes 2006, initialt som en webbplats för användare att skapa spel. 2010 började Roblox stödja appbutiker och Android-enheter, och Apple Inc. började godkänna Roblox-spel. 2014 släppte Roblox Roblox Studio, vilket gör det möjligt för användare att skapa spel med hjälp av en visuell utvecklingsmiljö. Roblox Corporation bytte namn från Roblox Corporation till Roblox Corporation, Inc. 2016.

Hur många spelar Roblox?

Roblox har över 164 miljoner aktiva användare per månad (MAU), inklusive mer än hälften av alla amerikanska barn under 16. De flesta av dessa användare spelar företagets multiplayer Roblox-plattform, som har över 1,8 miljoner aktiva spel skapade av mer än 70 miljoner användare.

Är Roblox gratis?

Ja. Roblox är en gratis spelplattform som liknar Steam och Xbox Live, med spel tillgängliga att spela gratis. Robux, spelvalutan för Roblox, är också tillgänglig gratis. Användare kan tjäna Robux i spelet genom att spela spel, slutföra uppgifter eller köpa föremål i spelet.

Du kan också tjäna Robux genom att fylla i dagliga erbjudanden, prenumerera på Robux nyhetsbrev eller köpa Robux Collector’s Bundle. Robux kan också köpas med verkliga pengar.

Vad är Robux?

Robux är en virtuell valuta som används för att köpa Roblox-objekt i spel på Roblox-plattformen. Till skillnad från verkliga pengar är Robux inte transparent och kan inte spåras tillbaka till sitt ursprung eller användas för att köpa verkliga varor eller tjänster.

Den vanligaste användningen av Robux är att köpa Roblox-artiklar. Roblox har mött kritik för dess måttfullhet, mikrotransaktioner och exploaterande metoder riktade mot barn.

Hur får du Robux?

Robux kan tjänas in i spelet genom att spela spel, fylla i dagliga erbjudanden, prenumerera på Robux nyhetsbrev eller köpa Robux Collector’s Bundle. Du kan också köpa Robux med verkliga pengar. Till skillnad från den verkliga valutan kan Robux inte spåras tillbaka till dess ursprung eller användas för verkliga varor eller tjänster.

Vad kan du köpa med Roblox Robux?

Robux-butiken innehåller över 20 000 Roblox-artiklar, inklusive Roblox-spel, fordon, tillbehör, kläder och mer. En liten andel av Robux-köpen görs med pengar från verkliga världen. Resten används för att köpa föremål inom spel på Roblox-plattformen.

Robux-butiken innehåller också Roblox mest populära innehåll, inklusive Roblox School, Roblox High School, Roblox Island och Roblox Empire. Robux-butiken är för närvarande det enda sättet för utvecklare att tjäna pengar på Roblox-spel. Inga andra annonser, föremål i spelet eller premiumfunktioner är tillgängliga för närvarande.