Kryptoscams: Hur funkar det?

Typer av bedrägerier med kryptovaluta

Det finns många sätt som bedragare försöker få dig att skiljas från din kryptovaluta. De kan lova astronomisk avkastning, lura dig att klicka på skadliga länkar eller utge sig för att vara en kryptovalutabörs eller en finansiell institution. De mest populära och populära bedrägerierna kretsar kring den mest populära kryptovalutan – Bitcoin.

 • Bitcoin/Kryptovaluta Investering Scams: Dessa är den vanligaste typen av cryptocurrency-bedrägerier. Dessa bedrägerier lovar astronomisk avkastning och involverar vanligtvis en video som påstår sig leda dig genom processen att ”investera” i Bitcoins eller annan kryptovaluta. Du kan få pengar eller en produkt som förmodligen gör att pengarna du skickar tillbaka blir ”förstärkta”. Problemet är att det inte finns några faktiska investeringar och ”avkastningen” är falska.
 • Många Bitcoin- och cryptocurrency-bedrägerier lovar hög avkastning för en mycket låg initial investering. Dessa bedrägerier involverar vanligtvis individer som påstår sig vara i besittning av BTC eller annan virtuell valuta som de är villiga att byta mot kontanter eller annan produkt. I verkligheten försöker individen bara få dina pengar. Det sker inget egentligt utbyte.

Hur man upptäcker bedrägerier med kryptovaluta

 • Se upp för alltför optimistiska investeringslöften – När någon försöker få dig att skiljas från din kryptovaluta, var misstänksam.
 • Undersök personerna och enheterna som är inblandade – Är personen som försöker få dig att skicka dem pengar på ”avkastning” verkligen en investeringsproffs? Finns webbplatsen de påstår sig vara ansluten till verkligen?
 • Gör inga privata transaktioner – Om det låter för bra för att vara sant är det förmodligen det.
 • Följ alltid din finansiella rådgivares råd – Var skeptisk till pitches som låter för bra för att vara sanna.

Hur man undviker bedrägerier med kryptovaluta

 • Fall inte för löften om hög avkastning med liten initial investering.
 • Inled inte transaktioner med personer du inte känner.
 • Följ alltid din finansiella rådgivares råd.

Vad är vanliga Bitcoin-bedrägerier?

 • Molnbrytning: Detta är bedrägerier som lovar astronomisk avkastning i utbyte mot liten eller ingen investering. Promotorerna för dessa bedrägerier säljer vanligtvis en ”produkt” som ”garanterar” att du bryter Bitcoin eller en annan kryptovaluta i en mycket hög takt. I verkligheten är gruvtakten vanligtvis mycket låg.
 • Bitcoin Investment Trust: Populariteten för Bitcoin Investment Trust har ökat i takt med att Bitcoin och andra kryptovalutor har blivit mer populära. Bitcoin Investment Trust är ett investeringsinstrument som innehar bitcoins men påstår sig ge avkastning som en traditionell trust gör. Problemet är att det är ett Ponzi-scheme.
 • Bitcoin Mining Ponzi: Den här liknar Bitcoin Investment Ponzi. Bedragaren lovar astronomisk avkastning från att bryta Bitcoin eller annan kryptovaluta. I verkligheten görs gruvdriften vanligtvis av initiativtagarna själva. Gruvdriften används sedan för att betala avkastning till personer som lägger pengar på ponzi-programmet.