Nätbedrägeri – vad är det och hur funkar det?

Vad är nätfiske?

En phishing-bedrägeri är när någon försöker få dig att lämna ut känslig information, t.ex. dina bankuppgifter, inloggningsuppgifter för onlinekonton eller personuppgifter som din adressbok eller foton. E-postmeddelandet kan se äkta ut så det är troligt att du tar det på allvar. Därför bör du vara särskilt försiktig med e-postmeddelanden som du får från personer som du inte känner.

Du bör alltid kontrollera avsändarens e-postadress och avsändaruppgifter innan du öppnar ett e-postmeddelande. Om du inte är 100 procent säker på vad du gör är det lämpligt att inte öppna det alls. Phishing-e-post är en av de vanligaste bedrägerierna på nätet. Det finns många phishing-mallar som bedragare använder för att göra det lättare för dig att bli lurad.

Vad är Spear phishing?

Spear phishing är en typ av cyberattack som använder ett falskt e-postmeddelande för att lura användare att avslöja känslig information som inloggningsuppgifter, lösenord och finansiella uppgifter. E-postmeddelandet kan se ut att komma från en betrodd person eller organisation, t.ex. en kollega, vän, familjemedlem eller din bank.

E-postmeddelandet kan se ut och lukta äkta, men det finns något misstänkt med det, till exempel fel adress eller ett e-postmeddelande som inte verkar komma från den person som ska skicka det. Det finns ett antal strategier som bedragare använder sig av för att lura användare att lämna ifrån sig känslig information.

Några av dessa är följande:

  • Bedragaren antar identiteten på någon som har ett konto hos offret
  • Bedragaren missbedömer offrets förtroendenivå eller medvetenhet om situationen
  • Bedragaren spelar på offrets tro att de är säkra, trots att de inte är det

Vad är Smishing och Vishing?

Sms-phishing är när någon sms:ar dig en länk till en falsk webbplats som är utformad för att stjäla dina inloggningsuppgifter eller bankkontouppgifter. Länken kan se äkta ut och kan till och med komma från en kontakt i din kontaktlista. Sms:et kan lura dig att tro att det kommer från en vän eller kollega och kan till och med lura dig att ange dina inloggningsuppgifter på webbplatsen.

Därför är det viktigt att kontrollera avsändarens e-postadress för att se till att du försöker kontakta den person som skickar texten. SMS-förfalskningar är falska meddelanden som ser ut att komma från din bank eller mobiloperatör. Meddelandet kan berätta att du har vunnit ett pris eller be dig bekräfta en betalning. Därför är det viktigt att kontrollera avsändarens e-postadress innan du öppnar några meddelanden.

Vad är Microsoft-bedrägeri?

Microsoftbedrägeri är när någon utger sig för att vara från Microsoft och kräver att du ska betala böter för att du använder en programprodukt utan giltig licens. Bedragaren kan till exempel ringa dig och säga att du har ett utestående böter för att ha använt en programvara som Microsoft Office eller Windows.

Bedragaren kan utge sig för att vara polis eller tjänsteman, eller till och med låtsas vara en anställd hos Microsoft. Det första du bör göra om du får ett sådant samtal är därför att be den som ringer att bekräfta sin identitet.

Vad är Facebook-bedrägeri?

Facebookbedrägeri är när någon använder ditt konto utan ditt tillstånd för att få pengar, varor eller tjänster. Detta kan hända när du lämnar öppen programvara på din dator som gör att vem som helst kan få tillgång till ditt konto. Bedragaren kan låtsas vara en vän eller familjemedlem och be dig om ekonomisk hjälp.

Bedragaren kan också låtsas vara en myndighetsperson, t.ex. en polis, en leverantör av el eller en statlig tjänsteman. Det första du bör göra om du får sådana förfrågningar är därför att ringa organisationen eller personen som ber om hjälp. Det kan hända att de bara låtsas vara i behov av hjälp.

Vad är falskt nödsamtal?

Ett falskt nödsamtal är när någon ringer till dig och påstår sig vara i fara eller vilse, men utan att ge någon information. En person som har gått vilse i skogen kan till exempel ringa 911 för att be om hjälp. Det finns dock ingen information i samtalet om var personen befinner sig exakt. Därför kanske 911-operatören inte kan hjälpa personen eftersom de inte har tillräckligt med information att utgå ifrån.

På nätet kan ett liknande scenario utspela sig när personen som ringer upp inte ger någon information om hur han eller hon hamnade i situationen. 112-operatören kan be om den uppringandes adress eller annan information som kan hjälpa operatören att lösa situationen.

Datingbedrägerier

Det finns många människor som faller offer för bedrägerier på nätet under sitt sökande efter kärlek och de känner sig ofta väldigt svikna. En av de vanligaste bedrägerierna är romansbedrägeriet på nätet. I denna typ av bedrägeri låtsas bedragaren vara någon som han eller hon inte är.

Bedragaren kan till exempel låtsas vara en rik äldre man som vill hjälpa en ung kvinna att hitta kärleken igen. Bedragaren kan låtsas vara en affärsman som just har förlorat sin förmögenhet och behöver någon som hjälper honom att bygga upp sitt liv igen.

Bedragaren kan till och med låtsas vara en kändis. Bedragaren kommer ofta att berätta de mest romantiska, rörande och älskvärda sakerna för sin måltavla. Målet kommer ofta att utveckla starka känslor för bedragaren och till och med bli kär i honom eller henne. För att få offret att känna sig älskat och speciellt kommer bedragaren ofta att kräva ekonomisk hjälp för saker som resor eller medicinska räkningar.

Lotterifusk

Lotterier har blivit mycket populära. Många människor spelar dem och vissa vinner till och med. Problemet är att det är lätt att bli utsatt för bedrägeri. Du kanske skickar pengar till ett falskt lotteriföretag eller köper en lott som visar sig vara en förlorare. Det viktigaste att förstå är att detta är en särskild typ av bedrägeri som involverar Internet.

Bedrägeriet begås av det företag som säljer lotterna – de hävdar falskt att de har fått dina pengar. Det är viktigt att förstå att när du spelar på ett lotteri finns det inget sätt för företaget att avgöra om du verkligen är vinnare eller inte. Om du skickar pengar till företaget kan det inte vara säkert att du är den person som köpte lotten. Det skickar dig din lott så länge du skickar pengar, så du är lika sannolikt ett offer för bedrägeri som den person som köpte den vinnande lotten.

Icke-betalning

Vissa personer listar en vara på en auktionswebbplats på nätet, men utan att ange något pris. Bedragaren bjuder sedan på annonsen, och när han eller hon inte vinner betalar han eller hon inte säljaren. Detta är bedrägeri eftersom säljaren aldrig har gått med på att acceptera bud som inte inkluderar betalning.

Om säljaren vill inkludera denna information i annonsen kan han eller hon öppna den för alla budgivare, inte bara för dem som kontaktar honom eller henne direkt.

Den falska förmedlaren

Det här är en mer sofistikerad version av bluffakturan med utebliven betalning. I annonsen anges att varan säljs via en mellanhand och namn och e-postadress anges. E-postadressen är falsk och den person som lagt ut annonsen kommer förmodligen aldrig att se några bud eller få kontakt med den person som ”köper varan”.

Den person som köper varan kommer inte att veta att den person som säljer varan faktiskt inte begår bedrägeriet. Eftersom personen som köper föremålet inte kan veta vem som begår bedrägeriet, kommer han eller hon att tro att han eller hon är betrodd och att det erbjudna priset är rättvist.

Denna typ av bedrägeri kan också användas för att få pengar genom att låtsas vara anställd på ett företag. Bedragarna skickar e-post till företagets anställda och säger att de har fått tillstånd av chefen att betala dem ett visst belopp.