Vad är Amazon Alexa?

Vad är Amazon Alexa?

Amazon Alexa är en virtuell assistent som låter användare hantera sitt digitala liv med lätthet. Alexa, som drivs av Amazon Web Services, ger användare möjlighet att ringa samtal, skicka sms, spela musik, styra smarta hemenheter, hitta information och mer.

Alexa är tillgänglig på enheter som sträcker sig från Amazon Echo till Fire TV till Fire-surfplattor. Alexa introducerades först i USA i november 2014, med Echo-enheter, en smart hemhub och en röststyrd digital assistent. Sedan Alexa blivit mer populärt har Alexa vuxit till att inkludera fler funktioner, inklusive integrationer med ett brett utbud av tjänster, som Spotify, Uber och mycket mer.

Hur fungerar Amazon Alexa?

Alexa drivs av artificiell intelligens (AI), vilket gör att hon kan svara på dina kommandon och förstå sammanhanget för dina ord och fraser. Alexa har en ”färdighet” med miljontals färdigheter, vilket gör Alexa till mer än bara en röstassistent.

Dessa färdigheter kan sträcka sig från Amazon-specifika sådana som att beställa pizza och göra matbeställningar, till mer generiska sådana som Ask-Me-Anything (AMA)-tjänster, matleveranstjänster och musikstreamingtjänster. Alexas kompetensuppsättning kan uppdateras av leverantörerna av kompetensen.

Vad kan du göra med Amazon Alexa?

Alexa har ett växande antal funktioner som användare kan använda för att hantera och förenkla sina liv. Alexa kan användas för att styra smarta hemenheter som lampor, termostater och säkerhetskameror. Alexas röststyrda hemnav kan hjälpa dig att hantera ditt smarta hem och se vilka enheter som är anslutna till det.

Alexas kompetensuppsättning kan också användas för att styra smarta hemenheter från tredje part, spela musik från streamingtjänster, läsa de senaste nyheterna, spåra träningsstatistik och hålla dig uppdaterad på din att-göra-lista. Alexa erbjuder också virtuella conciergefunktioner som låter användare boka möten och beställa mat, hantera inköpslistor och göra anteckningar.

Alexa kan också användas för underhållningsändamål, som att spela musik, läsa ljudböcker, poddar och ljudsändningar. Alexa är också integrerat med Audible, vilket gör att användare enkelt kan komma åt de miljontals ljudböcker som finns tillgängliga.

Alexa ger handsfreesamtal och sms som gör det möjligt för användare att sömlöst få kontakt med vänner och familj. Alexa är också integrerad med Tuner, som gör det möjligt för användare att få tillgång till radioprogram (OTA) och lyssna på musik medan de kör.

Vad kan du fråga Alexa?

Alexas röstfunktioner låter dig kontrollera alla dessa funktioner, plus så mycket mer. Alexa kan användas för att söka på webben och söka i Alexa Skillset för att hitta den information du vill ha. Du kan också be Alexa att ta reda på vädret, ställa in påminnelser, berätta skämt och följa sportresultat. Du kan till och med be Alexa berätta en godnattsaga för dig om du har svårt att sova.

Alexas kompetens ger dig också tillgång till många populära tredjepartstjänster, inklusive Square, WeDo, Domino’s, Uber, Yelp, Fitbit och Starbucks. Du kan också använda Alexa för att hantera din kalender, beställa matvaror, få trafikuppdateringar och till och med göra finansiella transaktioner som att betala räkningar och överföra pengar.

Vilka appar och tjänster fungerar med Alexa?

Alexas växande kompetens gör att ett brett utbud av tredjepartstjänster kan integreras i Alexa-enheter. Alexa har avtal med många leverantörer, vilket gör att de kan integreras med Alexa-enheter. Du kan komma åt Alexas färdigheter från vilken enhet som helst som du loggar in på med samma Amazon-konto.

Populära färdigheter inkluderar Uber, Domino’s, Spotify och Pandora. Alexa stöder också anpassade färdigheter från tredje part, vilket gör att användare kan skapa sina egna anpassade funktioner och röstupplevelser. Till exempel skapade en användare en färdighet som spelar lugnande ljud för att hjälpa användare att somna.

Hur är det med Alexa i det smarta hemmet?

Alexa expanderar till marknaden för smarta hem och låter användare styra smarta hemenheter, styra lampor, termostater och säkerhetskameror, spela musik och styra smarta hushållsapparater. Alexa kan också användas för att hitta kompatibla smarta hemenheter, kontrollera enheters status, slå på och av enheter, styra termostater och skapa automationsregler.

Alexa kan också användas för att göra röstköp på Amazons marknadsplats, vilket gör det möjligt för användare att köpa mat, hushållsartiklar, böcker, musik och varor. Alexas virtuella assistent kan också användas för att hantera kalenderhändelser, skapa inköpslistor, ställa in påminnelser och styra andra enheter, såsom lampor, termostater och säkerhetskameror.

Amazon Alexa alternativ

Alexa är en av många virtuella assistenter som utökar kapaciteten för digitala assistenter. Dessutom tävlar Alexa om användare med Google Assistant, Microsoft Cortana och Samsung Bixby. Echo är den enda Alexa-aktiverade enheten som kan anslutas till en smart högtalare.

Du kan dock även använda ett Echo med en extern högtalare eller en Bluetooth-enhet, till exempel en Chromecast, för att spela musik. Amazon erbjuder också ett komplett utbud av Alexa-aktiverade enheter, inklusive Echo, Echo Dot, Echo Show, Fire-surfplattor och Fire TV, Echo Spot och Echo Look. Ett brett utbud av tredjepartskompatibla Alexa-enheter, inklusive smarta högtalare, finns också tillgängliga.

Alexa kan också integreras med smarta hemenheter som lampor, termostater, larmsystem och andra enheter, som en smart dörrklockakamera. Alexa kan också användas med tredjepartstjänster och hårdvara, såsom smarta hemenheter och bilsystem, för att ge handsfree-kontroll.

Alexa kan användas för att styra smarta hemenheter, som lampor, termostater, larmsystem och andra enheter. Alexa kan också användas för att styra anslutna bilar, vilket gör att användarna kan starta bilen, släcka lamporna och låsa upp bilen.