Vad är Adblock för Google Chrome?

Vad är Adblock?

Adblock är ett tillägg som är utformat för att blockera annonser i din webbläsare. Vissa människor använder det för att blockera alla annonser, medan andra bara blockerar vissa typer av annonser.

Adblock är en av de mest populära annonsblockerande tilläggen för Google Chrome och Firefox. Adblock har en fördel jämfört med andra annonsblockerande tillägg eftersom det låter dig vitlista domäner, så att du fortfarande kan komma åt vissa webbplatser som du gillar.

Hur fungerar Adblock?

Adblock döljer domäner som det blockerar från din webbläsare. Den ersätter dessa domäner med en grå ruta istället för att visa dig innehållet på dessa domäner. När du försöker ladda en domän som du blockerat kommer Adblock att visa dig en varningssida istället.

Blockeraren använder sedan spårningsdomäner för att samla in information om dina surfvanor. Att samla in data är hur adblockers tjänar pengar. Adblock kommer sedan att använda denna information för att blockera annonser på andra domäner.

Hur installerar jag adblock för chrome?

Du kan installera tillägget adblock för Chrome med Chrome Web Store. När du har installerat tillägget kan du komma åt alternativen genom att klicka på ikonen med tre punkter i det övre högra hörnet av ditt webbläsarfönster.

Är adblock säkert?

Ja, adblock är helt säkert att använda. Den använder bara spårningsdomäner för att samla in data om dina surfvanor, och den blockerar direkt domäner som är värd för annonser. Adblock kan dock vara osäkert att använda för vissa uppgifter.

E-postservrar som stöder S/MIME-kryptering blockeras av till exempel Adblock. Det betyder att e-postmeddelanden som skickas till det här kontot kommer att blockeras och oläsbara. Webbposttjänster som använder S/MIME-kryptering, som Googles Gmail, blockeras också av detta tillägg.