Vad är Discord?

Vad är Discord?

Discord är en social plattform för VoIP och snabbmeddelanden. Användare kan kommunicera med röstsamtal, videosamtal, textmeddelanden, media och filer i privata chattar eller som en del av en gemenskap som kallas ”server”.

Discord startades av en grupp spelare som var frustrerade över den befintliga tjänsten, så de satte sig för att skapa en bättre upplevelse för alla. Discord är tillgängligt för alla större plattformar, inklusive Windows, macOS, Android, iOS, Linux och webben.

Discords användarvillkor anger att endast användare som är 13 år eller äldre får använda dess tjänst. Det finns såklart barn under 13 år som använder Discord är värt att tillägga.

Hur laddar man hem Discord

Du kan ladda ner Discord-appen på alla större plattformar på Discords officiella hemsida. Du kan också gå med i Discord-communityt på andra sociala nätverk som Twitter, Facebook, Tumblr och Reddit.

Vad skiljer Discord från andra plattformar?

Discord är en kommunikationsplattform som är fokuserad på spelares behov. Det är en mer komplett upplevelse för spelare; den är helt anpassningsbar, med funktioner som separata servrar för grupper och guilder, röst- och textchatt i spelet och en komplett uppsättning verktyg för hantering och moderering av gemenskaper.

Anslut konton och skapa en profil

När du har laddat ner och registrerat dig för Discord kan du ansluta dina sociala nätverk. Du kan också ansluta dina e-postkonton och skapa en profil. Du kan sedan bjuda in dina vänner att gå med i Discord och börja chatta med dem.