Vad är Adobe Premiere Pro?

Vad är Premiere Pro CC?

Premiere Pro CC är den senaste versionen av Adobes professionella videoredigeringsprogram. Den är tillgänglig på både Mac- och Windows-plattformar och innehåller många av funktionerna som finns i Adobes Creative Cloud-prenumerationstjänst.

Den största skillnaden mellan Premiere Pro CC och Premiere Pro är att den senare enbart är en videoredigeringsprogramvara, medan den förra är designad för att fungera tillsammans med hela Creative Cloud-tjänsten. Premiere Pro CC är en videoredigeringsprogramvara med en rad kreativa funktioner utformade för att hjälpa dig skapa professionellt videoinnehåll, inklusive:

  • Integrerade färggraderingsverktyg – Skapa en videotillgång av hög kvalitet snabbt med möjligheten att tillämpa effekter, färgkorrigeringar och filter till dina klipp.
  • Professionella ljudverktyg – Förbättra dina ljudspår med virtuella instrument, avancerade ljudeffekter och flerspårsinspelning.
  • Samarbetsverktyg – Samarbeta med andra användare eller skapa egna produktioner med möjlighet att exportera projekt till sociala medier.

Vad gör Adobe Premiere Pro?

Adobe Premiere Pro är en tidslinjebaserad och icke-linjär videoredigeringsprogram som utvecklats av Adobe Inc. och publicerats som en del av licensprogrammet Adobe Creative Cloud. Adobe Premiere Pro lanserades första gången 2003 och är en efterföljare till Adobe Premiere.

I grunden är Premiere Pro ett icke-linjärt videoredigeringsprogram som tillåter användare att skapa sekvenser av bilder (kallade ”klipp”) som kan länkas samman och redigeras (som att lägga till effekter, titlar och övergångar). Applikationen tillhandahåller också olika interaktiva funktioner som möjligheten att lägga till titlar, anpassade övergångar och interaktiva placeringar på tidslinjen.

Premiere Pro är dessutom en kraftfull programvara för färggradering som låter användare tillämpa effekter, filter och färgkorrigeringar på sina videoklipp. Denna funktion tillåter användare att skapa högkvalitativt videoinnehåll snabbare.

Vem använder Premiere Pro?

Adobes egen Survey of Video Editors visar att de flesta Premiere Pro-användare är proffs med avancerade videoredigeringsfärdigheter. Den används också av småföretag och privatpersoner som vill skapa professionella videor.

Undersökningen fann att den vanligaste typen av innehåll som skapas i Premiere Pro är företagskommunikation, som involverar röstberättande och intervjuer i kameran. Andra vanliga typer av innehåll inkluderar utbildnings- och handledningsvideor, förklarande videor, förklarande animationer och produktrecensioner.

Undersökningen visade också att de vanligaste färdigheterna som krävs för att lyckas med Premiere Pro är kunskaper om videoredigering och ljudredigering.

Fördelar med Premiere Pro

  • Gratis att använda hela livet – Till skillnad från vissa betalprogram för videoredigering där licensen endast är tillgänglig under ett begränsat antal dagar, är Adobe Premiere Pro tillgänglig hela livet. Detta gör att du kan använda programvaran utan några begränsningar eller utgångsdatum.
  • Molnintegration – Om du har ett konto hos Adobe Creative Cloud så kommer Premiere Pro att integreras med tjänsten, vilket gör att du enkelt kan samarbeta med andra användare och importera/exportera projekt mellan olika system.
  • Kraftfulla grafik – och ljudverktyg Med en rad professionella grafik- och ljudeffekter och verktyg kan du skapa högkvalitativt videoinnehåll enklare.
  • Professionell färggradering – Lägg till ett realistiskt filmutseende till ditt innehåll med kraften att tillämpa färgkorrigeringar, som exponering, ton, gamma och färgbalans.
  • Avancerade videoredigeringsfunktioner – Med avancerade videoredigeringsfunktioner som multicam-redigering, ljudeffekter och musikintegrationer kan du skapa högkvalitativa videor snabbare.
  • Kraftfulla tidslinjefunktioner – Skapa komplexa videoprojekt med en kraftfull tidslinje som kan anpassas med anpassade markörer, klipp och kommentarer.

Hur mycket kostar Premiere Pro?

Det nuvarande priset för en livstidslicens av Premiere Pro är $19,99 per månad ($796,88 för året). Detta är vad du betalar oavsett hur många platser du använder.

Adobe Creative Cloud, som inkluderar Premiere Pro, kostar 49,99 USD per månad, 3,50 USD per månad (124,99 USD per år) eller 9,99 USD per månad (96,88 USD per år) beroende på vilken plan du väljer.

Du kan också köpa en Premiere Pro-licens som en del av en Adobe Creative Cloud-plan, som ger dig ett antal prenumerationsförmåner, inklusive ett enda Adobe-ID för alla dina Adobe-produkter.

Historien om Premiere Pro

Premiere Pro började som ett program för videoredigering utvecklat av Adobe Systems 2003. Det släpptes senare som en fristående produkt 2004. Det marknadsfördes som en efterföljare till Adobe Premiere, som släpptes först 1998.

Premiere Pro uppdaterades senare att inkludera funktioner från Adobes prenumerationstjänst för videoredigeringsprogramvara Creative Cloud, såsom redigering med flera kameror, musik och virtuell verklighet.