Android-inställningar: 7 olika inställningar du borde justera på din Android-telefon

‍‍

Android kommer med många funktioner, men alla är inte aktiverade direkt. Med den ständigt växande funktionsuppsättningen är det lätt att missa de där djupt begravda Android-inställningarna som kan förbättra din upplevelse.

Oavsett om du vill finjustera din integritet och säkerhet eller förbättra prestanda, här är några ändringar du bör göra i Android-inställningsmenyn. (Vissa inställningar kan finnas på olika vägar och vissa menyer kan ha olika namn beroende på telefonens tillverkare. Ett enkelt sätt att hitta rätt inställning på vilken Android-enhet som helst är att använda sökalternativet i inställningarna.)

Hur döljer du aviseringar från låsskärmen på Android?

En av de irriterande funktionerna med Android är antalet aviseringar som visas på låsskärmen med varje ny avisering. Om du inte längre behöver se dem är det lika enkelt att dölja aviseringar som att aktivera inställningen från din låsskärm.

Tyvärr är den här inställningen endast tillgänglig på Android 7.0 och senare och dessa versioner har börjat rullas ut som en OTA, så du kan behöva vänta ett tag innan den kommer till din enhet. För att dölja aviseringar från din låsskärm, tryck på ikonen Inställningar i det nedre högra hörnet av låsskärmen. Härifrån ändrar du inställningen för meddelandevisning till ”ingen”.

Du kanske också vill veta hur du visar aviseringar på din Android-låsskärm. Du kan göra det genom att trycka på de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet av skärmen. Härifrån väljer du alternativet ”Aviseringar” så kan du se och hantera aviseringar som du normalt gör.

Hur blockerar du anpassade annonser på Android?

En av de mest irriterande delarna av Android är de personliga annonserna som dyker upp så fort du öppnar en ny app. Att blockera annonser på Android är otroligt enkelt och kan göras genom att besöka Inställningar > Annonser.

Härifrån slår du PÅ alternativet ”Blockera annonser” och du kommer inte längre att se personliga annonser i dina appar. Om du är en användare som inte gillar annonser och vill blockera dem helt, kan du också gå till Inställningar > Ljud och slå PÅ alternativet ”Visa annonser”. Detta kommer att blockera alla annonser på systemet.

Hur konfigurerar du skärmtidsgränsen och låsningsbeteendet på Android?

Det här är två inställningar som avsevärt kan förbättra din Android-upplevelse. Skärmens timeout-inställning styr hur länge du vill att skärmen ska vara PÅ när du inte har rört den. En bra siffra för de flesta användare är 15 minuter. Om du vill inaktivera skärmens timeout, stäng helt enkelt AV inställningen. Dessutom styr Android skärmlåsningsbeteendet som standard.

När den är aktiverad låses din telefon automatiskt när den har varit inaktiv under en viss tid. Om du vill ändra skärmlåsningsbeteendet, gå till Inställningar > Låsskärm. Här kan du växla inställningen för att visa de senaste apparna när de är låsta.

Hur ändrar man Androids DNS-server?

Detta är en annan funktion som endast är tillgänglig på Android 7.0 och senare. När du ställer in den kommer den automatiskt att ändra Androids inbyggda DNS-servrar så att du kan använda ett VPN för att kryptera din internettrafik.

För att ändra DNS-servrarna på din enhet, gå till Inställningar > Nätverk och välj ”Anslutning”. Välj här alternativet ”Wi-Fi” och sedan ”Avancerade alternativ”. Härifrån hittar du avsnittet ”IP-adress”. Välj helt enkelt ”Auto-detect”. När du gör detta kommer din enhet att upptäcka när du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk och automatiskt ändra DNS-serveradressen.

Hur man aktiverar en beständig nummerrad i Gboard

Detta är en anmärkningsvärd förändring i Gboard version 7.0 som låter dig lägga till en beständig nummerrad. Om du har undrat hur du aktiverar det, här är vad du måste göra.

Öppna Gboard och tryck på nummerradsikonen för att se alternativen. Härifrån väljer du alternativet ”Lägg till beständigt nummer”. När du har gjort detta kommer du att kunna lägga till numret på samma rad. Detta är användbart om du snabbt vill komma åt ett nummer utan att behöva öppna en annan app.

Hur man aktiverar nattljus eller ögonvård på Android

Detta är ännu en anmärkningsvärd förändring i Android 7.0 som låter dig styra färgerna på din skärm för att hjälpa dig att slappna av. Följ dessa steg för att aktivera nattljus eller ögonvårdsfunktion på din enhet. Öppna appen Inställningar > Välj alternativet ”Visa” > Aktivera alternativet ”Nattljus” eller ”Ögonvård” enligt dina krav

Hur man inaktiverar och döljer oönskade appar på Android

Detta är en av de mest förbisedda inställningarna i Android. Som standard installerar din telefon automatiskt vissa appar och vissa av dem krävs inte av dig. Som standard kommer din telefon att försöka installera många slumpmässiga appar och det dyker upp i din applåda.

Om du vill inaktivera appinstallationsfunktionen, gå till Inställningar > Säkerhet > Välj ”Appar”. Härifrån hittar du ett nytt alternativ som heter ”Alla appar” som låter dig stänga AV det. Och det är allt vi har för dig! Vi hoppas att du har lärt dig något nytt om Android-inställningsmenyn och hur du kan använda dem till din fördel.