Hur skickar man SMS från datorn?

Skicka textmeddelanden från webbläsaren med Google Messages

Google har lagt till en ny funktion som gör det enkelt att föra textkonversationer från datorn. Allt du behöver är en internetanslutning och en webbläsare. Samma funktion finns tillgänglig i Chrome, Firefox och Internet Explorer. För att börja gå till webbplatsen www.google.com/settings/channels. Härifrån kan du välja en standard messenger för dina konversationer.

Du kan också välja en egen emojiuppsättning. Du kan sedan lägga till kontaktinformation för dina kontakter så att du kan inleda en konversation på deras dator via webbplatsen. Du kan också lägga till påminnelser så att du inte glömmer att chatta med kontakterna.

Hur du skickar textmeddelanden från din iMac med iMessage

Om du vill kunna skicka textmeddelanden från din dator kan du använda iMessage. Allt du behöver är en Mac med macOS Sierra 10.12 eller senare och iMessage installerat. Därefter kan du öppna en textfil eller ett meddelande på datorn och välja menyn ”Meddelanden” och sedan välja alternativet ”Skicka meddelande”.

Allt du behöver göra är att ange mottagarens adress, skriva ditt meddelande och sedan klicka på ”Skicka”. När mottagaren har läst ditt meddelande får han eller hon ett meddelande på sin enhet.

Så här skickar du sms från en stationär dator med Android-meddelanden och sms från webben

Om du vill skicka textmeddelanden från din dator kan du använda Android messages. Allt du behöver är en dator med Windows 8.1, 10, 8 eller Mac OS X 10.9 eller senare och Android Messages installerad. Alternativt kan du använda Google Chrome-tillägget så att du kan skicka och ta emot meddelanden från datorn.

Allt du behöver är en dator med Windows 8.1, 10, 8 eller Mac OS X 10.9 eller högre och en internetanslutning. Öppna Android Messages och klicka på fliken ”Meddelande” och välj sedan alternativet ”Lägg till konto”. Ange härifrån e-postadressen till ditt Google-konto så kan du börja skicka och ta emot meddelanden på din dator.

Så här skickar och tar emot textmeddelanden från datorn med telefonappen och Windows 10

För att kunna skicka och ta emot textmeddelanden på datorn behöver du en mobilapp och en telefon som kör Windows 10. Om du har en Android-telefon kan du använda appen Google Allo. För iPhones kan du använda appen Google Messenger.

För att använda någon av dessa appar måste du först konfigurera telefonen som en fjärrdator. Detta är något som görs automatiskt när du konfigurerar din mobila enhet för första gången. För att göra det går du till inställningarna för fjärrdatorn och klickar på ”Tillåt fjärråtkomst”. Välj önskad telefon. Du kommer nu att kunna komma åt filer och meddelanden på datorn från din telefon.

För att starta en sms-konversation klickar du helt enkelt på alternativet ”Skicka meddelande” på din dator. Om du vill svara på ett meddelande eller starta en ny konversation måste du klicka på samma alternativ ”Skicka meddelande” på telefonen.