Hur du får tillbaka ditt hackade Facebook-konto

I denna guide går vi igenom hur man återstället sitt facebook-konto om det har blivit hackat eller kapat.

I den här guiden kommer vi att gå igenom steg för att återfå tillgång till ditt Facebook-konto om det har blivit kapad och sedan, viktigare, hur du kan skydda ditt konto från framtida kapningar.

Oavsett om ditt konto redan har blivit kapad, eller om du bara vill säkerställa att det förblir säkert, är det viktigt att veta hur du kan skydda din digitala identitet. Om ditt Facebook-konto har blivit kapad, bör du följa dessa steg för att återfå tillgång:

 1. Försök att återställa ditt konto: Om du fortfarande har tillgång till den e-postadress eller det telefonnummer som är kopplat till ditt Facebook-konto, kan du använda återställningsprocessen för att återfå tillgång till ditt konto.
  • Gå till Facebooks inloggningssida
  • Klicka på ”Glömt ditt lösenord?”
  • Följ de instruktioner som ges. Du kommer att behöva verifiera din identitet genom att tillhandahålla information som är kopplad till ditt konto, som din e-postadress eller telefonnummer.
 2. Kontakta Facebook Support: Om du inte kan återställa ditt konto genom ovanstående steg, behöver du kontakta Facebook Support.
  • Gå till denna sida: https://www.facebook.com/help/
  • Klicka på ”Behöver du hjälp med något annat?” och följ de instruktioner som ges för att rapportera att ditt konto har blivit kapat.
 3. Förändra ditt lösenord: När du har fått tillbaka tillgången till ditt konto, bör du ändra ditt lösenord till något säkert och unikt. Försök att undvika att använda enkla lösenord eller de som kan lätt gissas, som ditt födelsedatum eller ditt namn.
 4. Gör en granskning av ditt konto: Kolla dina personliga uppgifter, dina inlägg, din vänlista och dina inställningar för att säkerställa att ingenting har ändrats utan ditt medgivande. Om du hittar något som inte stämmer, ändra det tillbaka.
 5. Informera dina vänner: Om ditt konto har blivit kapad och använt för att skicka spam eller bedrägliga meddelanden till dina vänner, bör du informera dem om situationen. Det kan hjälpa dem att undvika att bli lurade eller att deras egna konton blir kapade.

För att skydda ditt Facebook-konto från att bli kapad bör du:

 1. Använda starka lösenord: Ditt lösenord bör vara minst 12 tecken långt och innehålla en blandning av bokstäver, siffror och specialtecken. Ändra ditt lösenord regelbundet och använd inte samma lösenord för olika webbplatser.
 2. Aktivera tvåfaktorsautentisering: Detta är en extra säkerhetsfunktion som kräver att du verifierar din identitet med en andra faktor, vanligtvis en kod som skickas till din mobiltelefon, förutom ditt lösenord.
 3. Var försiktig med phishing: Phishing är en teknik som bedragare använder för att lura dig att avslöja dina inloggningsuppgifter. Var alltid skeptisk till e-postmeddelanden eller meddelanden som ber dig att uppdatera dina inloggningsuppgifter eller personliga uppgifter.
 4. Håll din dator och webbläsare uppdaterade: Många cyberattacker utnyttjar säkerhetshål i föråldrad programvara. Genom att hålla din dator och webbläsare uppdaterade kan du skydda dig mot många av dessa attacker.
 5. Använda säker internetanslutning: Försök att undvika att använda offentliga Wi-Fi-nätverk när du loggar in på ditt Facebook-konto, eftersom de kan vara osäkra. Använd istället ett säkert, privat nätverk.

Kom ihåg, ingen teknik är 100% säker. Det bästa du kan göra är att vidta dessa åtgärder för att minimera risken och vara vaksam mot eventuella tecken på obehörig åtkomst till ditt konto.